Украйна потвърди влизането на руска военна колона през граничен пункт, контролиран от сепаратистите
Украйна потвърди влизането на руска военна колона през граничен пункт, контролиран от сепаратистите / снимка: БГНЕС

Украйна потвърди влизането на руска военна колона на своя територия през граничен пункт, контролиран от проруските сепаратисти, за каквото съобщиха британски вестници, предаде Франс прес.

"Руска военна колона е пресякла границата през ГКПП "Изварино", заяви Олексий Дмитрашкивски, говорител на украинската военна операция в Източна Украйна. "Не разполагаме с информация за броя на автомобилите в конвоя", допълни той.

Според журналисти на британските вестници "Гардиън" и "Телеграф" на терен 23 бронетранспортьора, бензинови цистерни и други логистични автомобили с военни регистрационни номера са пресекли границата снощи, малко преди 22 часа местно време.

Украински митничари и граничари очакват на руския ГКПП "Донецк" да инспектират руски хуманитарен конвой с помощи за населението в Източна Украйна. Конвоят е спрял на трийсетина километра оттам, посочи ОССЕ.

Пол Пикар, началник на мисията на ОССЕ в региона, заяви, че инспекцията не е започнала и отхвърли информацията, дадена по-рано днес от украинския военен говорител Леонид Матюхин, според когото "инспекцията започна в 10.00 часа на ГКПП "Донецк" в Русия.

Източник: БТА