Рокади и по високите етажи в енергийния сектор
Рокади и по високите етажи в енергийния сектор / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Служебният кабинет продължава с промени на най-високо ниво в държавата. Днес станаха ясни и рокади по високите етажи в енергийния сектор. Служебният министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов представи пред медиите трима свои заместници.

Антон Павлов ще отговаря за енергeтиката, Ирена Младенова - за икономиката и оперативна програма "Конкурентоспособност", досегашният заместник-министър Бранимир Ботев ще продължи да отговаря за туризма. По време на представянето Щонов призна, че предстоят рокади на ключови позиции в българската енергетика.

Рокади и по високите етажи в енергийния сектор
netinfo

"Относно промените в Българския енергиен холдинг, една от моите задачи е да подобря ефективността на държавните дружества. Продължаваме работата в тази насока и това включва промени в управленския персонал на тези фирми. Скоро очакваме да бъде вписана в регистъра смяната Георги Христозов със зам.-министър Антон Павлов", каза Щонов, допълни, че няма други промени, които да обяви на този етап.

Идеята е да се подобри ефективността на дружествата в енергийния сектор и там, където управляващите виждат, че е нужда промяна в управленския персонал, те биха я направили, категоричен е Щонов.

По думите му на този етап се полага старание за подобряване работата на тези енергийни дружества. Служебният министър обясни, че все още не се е запознал с работата на всички хора, за да е наясно дали те се справят или не.

Васил Щонов коментира, че дефицитът от 3 млрд. лева в енергетиката е сериозен. Щонов обаче не успя да прогнозира дали през октомври цената на тока ще се покачи и с колко.