Ваньо Танов: Хора със застрашени интереси могат да протестират срещу мен
Ваньо Танов: Хора със застрашени интереси могат да протестират срещу мен / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Ваньо Танов: Хора със застрашени интереси могат да протестират срещу мен
74311
Ваньо Танов: Хора със застрашени интереси могат да протестират срещу мен
  • Ваньо Танов: Хора със застрашени интереси могат да протестират срещу мен

Някои хора са притеснени от проверката, която се прави в момента в Агенция „Митници” и затова са несъгласни с промяната на ръководството. Това заяви пред Дарик новият шеф на митниците Ваньо Танов, който заемаше поста и в кабинета на ГЕРБ. По думите му недоволството срещу него може да бъде организирано само от хора, които смятат, че са им застрашени интересите в момента.

Ваньо Танов беше назначен вчера със заповед на служебния финансов министър Румен Порожанов. Името на Танов беше замесено в изтеклите телефонни записи с бившия премиер Бойко Борисов, в които му се казва да спре митническа проверка в една пивоварна и да извърши назначения.

Пред Дарик Танов заяви, че по тези разговори двама главни прокурори са се произнасяли и не са отрили нищо. На въпрос дали би се оттеглил заради недоволството от страна на партии и граждански организации, както го направи номинираната за министър на изборите Красимира Медарова, Танов отговори: „Не, какви са тези брожения. По тези разговори два пъти са разглеждани, от двама различни главни прокурори. И двата пъти са прекратявани”.

Относно задачите, които си поставя, Танов заяви: „Сега гледам какви са приходите. Какво е заболяване и какво лекарство трябва. Аз разбирам, че някои хора са много притеснени какво ще излезе и организират”.

Той бе категоричен, че срещу него няма организирано недоволство. „Могат да го организират само хора, които смятат, че са им застрашени интересите в момента”, каза още Танов.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от всички назначения в служебния кабинет. В личния си сайт той написа, че ГЕРБ не е изпратила нито един човек в служебното правителство. „Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен”, допълва Борисов.

Междувременно за късния следобед беше насрочен протест под надслов "Ало, Ваньо". Протестиращи срещу назначението на Ваньо Танов за шеф на митниците пред Министерския съвет обаче не се събраха.