Разследват майка, родила в гората край Калофер
Разследват майка, родила в гората край Калофер / снимка: sxc.hu

Районната прокуратура в Карлово образува досъдебно производство срещу шивачка, която роди бебе и го изостави в гората край Калофер. Това съобщиха за Дарик от прокуратурата.

Производството е по чл. 120 от Наказателния кодекс за убийство на дете по време на раждане или веднага след това. Майката я грози затвор до 3 години.

Очаква се окончателното становище на медицинския екип, извършил аутопсия на детето. На този етап със сигурност се знае, че момиченцето е родено живо и е живяло поне 15 минути след раждането.

Миналия четвъртък 38-годишна шивачка от карловското село Васил Левски, която работи в „Интендантско обслужване" - Калофер, роди третото си дете и изостави бебето в гората. Веднага след раждането тя си тръгнала пеша, за да хване автобус от близката спирка. Там й прилошало, получила кръвоизлив и била откарана с линейка в АГ отделението на карловската болница. Майката отричаше до последния момент, че е родила, и твърдеше, че има тумор, от който кърви. Тя има двама големи синове от първия си брак, които живеят при баща им.

В рамките на година и половина това е 3-ият случай на убито от майка си новородено. Точно преди година жителка на карловския квартал "Сушица" задуши бебето си няколко дни след раждането. В началото на миналата година жена от Сопот роди 3-то си дете в частна пловдивска болница и го удуши часове по-късно.