Тайната на щастливия брак
Тайната на щастливия брак / снимка: Thinkstock/Getty Images

Ново британско изследване разкри кои според жителите на различни области във Великобритания са най-важните фактори за щастлив брак, съобщава в. „Дейли мейл”.

Според лондончани тайната на трайния брак са „редовните любовни срещи вечер”. Хората в Уелс, Йоркшир и Хъмбърсайд имат доста по-палав подход и вярват, че „редовният секс” е това, което поддържа брака жив. Кой казва, че романтиката е мъртва? Две пети от женените хора във Великобритания казват, че никога няма да се оженят отново след развод.

Изследването на сайта VoucherCodesPro.co.uk установи, че жителите на отделните области във Великобритания имат много различна представа какво прави брака щастлив и траен. Докато северноирландците са на мнение, че двойката трябва да има сходни цели в живота, за да оцелее, жителите на североизтока смятат, че парите са основен фактор семейството да остане заедно.

89% от британците обаче са уверени, че ще останат със съпруга или съпругата си завинаги. Тези, които отговорили отрицателно, били попитани защо смятат така и 65 на сто отговорили, че „просто са реалисти”.

81% от участниците в допитването заявили, че баба им и дядо им са били женени цял живот, но само 53 на сто казали същото за родителите си, пише БГНЕС.

79 на сто от анкетираните заявили, че ако бракът им бъде застрашен, ще направят всичко възможно да поправят нещата преди да решат да се разведат, а 42% били категорични, че ако се разведат, никога вече няма да минат под венчило. 57% от участниците в допитването казали, че е „много важно” да бъдат в добро финансово положение, когато се оженят.