Задържаха двама варненци, опитали да вземат джакпот от 5 млн. лв. с измама
Задържаха двама варненци, опитали да вземат джакпот от 5 млн. лв. с измама / Dariknews.bg

Двама 19-годишни варненци са задържани за опит за измама за над 5 милиона лева с печалба от Българския спортен тотализатор, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Информацията беше потвърдена от Спортния тотализатор. Задържането е станало при полицейска операция на Главна дирекция "Криминална полиция", под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.

Опитът за измамата е станал на 26 юни, когато младежите са се опитали да фалшифицират резултатите от 51-я тираж на играта 6/49. След извършена предварителна проверка, с постановление от 1 август, Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу две лица за престъпление "измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай", по смисъла на чл. 211 от НК.

В резултат на извършените до момента действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, като съпричастни към опита за измама са установени П.М. на 19 години и Н.М. също на 19 години. Повдигнато им е обвинение за опит за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Двамата са задържани за срок от 72 часа. Продължават процесуалните действия и работата по случая.