Откриха разбит банкомат, захвърлен в покрайнините на София
Откриха разбит банкомат, захвърлен в покрайнините на София / снимка: Нова телевизия

Банкомат, захвърлен в покрайнините на София, показа Нова телевизия. Все още не е ясно от къде реално е била открадната машината.

През последните месеци този вид обири зачестиха. Последният случай беше от преди две седмици, когато беше отмъкнат банкомат от магазин в квартал „Люлин”.

Около 5.00 ч. сутринта вчера се чува силен трясък. Няколко часа по-късно, когато хората тръгват за работа, се оказва, че шумът дошъл от изхвърлената няколкостотин килограмова машина.

Банкоматът е изхвърлен на това място, а от тежестта му са откъртени парчета от асфалта и навсякъде има кабели от машината. Веднага е подаден сигнал на телефон 112, а след малко пристигат и полицаите.

„Сутринта идваме да отворим и един ми вика: „Абе кафемашината ли изхвърли”, разказва Божидар.

„Видях го. Идвах на работа и беше сложен тук. Викам какво е това, гледам полиция, гледам хора. Те казаха, че от „Люлин” чак е докаран банкомата. Изплаших се, как може такова нещо”, обяснява очевидецът Елена.

И сред очевдиците основният въпрос беше от къде се е взело устройството. Демонстративно изхвърленият банкомат бил празен, но срязан. След като свалили отпечатъци от машината, тя е иззета от полицията.



Освен обирът в квартал „Люлин”, в началото на юли друг банкомат отново беше откраднат по познатата схема - вързан за бус и изтеглен на буксир.

От МВР засега отказват коментар по темата. През последните 24 часа още едно устройство беше обрано - този път в Девня. Крадците отмъкнали 26 000 лева.

Източник: Novanews.bg