Йордан Бакалов: Ще се постарая да не се усети, че има промяна в МВР
Йордан Бакалов: Ще се постарая да не се усети, че има промяна в МВР / снимка: БГНЕС

Сред основните задължения на МВР ще бъдат провеждането на честни избори, защото те дават началото на всяка една политика в страната. Това е заявил при поемането на поста служебен министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, съобщиха от
пресцентъра на МВР.

Ще се постарая да не се усети, че има промяна в МВР, е казал Бакалов и е изтъкнал, че най-важни за него остават постигането на реални резултати и оценката на хората за работата на служителите на министерството. Той е посочил, че предстои да бъде извършена проверка на министерството, резултатите от която ще бъдат обявени на пресконференция.

"Постигнахме доста, но има какво още да се направи, е казал Цветлин Йовчев, който е пожелал на наследника си да бъде по-успешен вътрешен министър и да постигне по-добри резултати.

Правителството направи всичко възможно да гарантира устойчивото и успешно функциониране на министерството да края на годината, включително с последните промени в бюджета бяха гарантирани всички разходи по основните дейности на МВР, както и заплатите на служителите и социалните им придобивки. Недоумявам решението на парламента, е казал Йовчев. Той е призовал да бъде направено всичко възможно тези, които подлагат живота си в риск, за да гарантират сигурността на българските граждани, да не бъдат поставяни в унизително положение. В този контекст министър Бакалов е уверил, че ще разговаря лично с министъра на финансите както за финансовото състояние на министерството, което е определил като не толкова стабилно, така и за продължаване на вече започнатите програми.