Откриха тялото на удавен мъж в Мизия
Откриха тялото на удавен мъж в Мизия / снимка: БГНЕС
Откриха тялото на удавен мъж в Мизия
74201
Откриха тялото на удавен мъж в Мизия
  • Откриха тялото на удавен мъж в Мизия

Втора жертва след наводненията в Мизия. Тялото на 50-годишен мъж е открито по-рано днес от спасителните екипи в града. „Положението е трагично”, разказа за Дарик общинският съветник в Мизия Димитър Дахлев.

Той уточни, че втората жертва на потопа в Мизия не е местен човек и хората не го познават. Мъжът се е бил настанил в празна къща или стопански постройки, където го застигнала стихията.

Той уточни, че има много удавени животни. „Прави впечатление, че и местното ръководство, и държавата вземат мерки. Един час бях при кмета, не може да си затвори телефона, предлагат от цялата страна помощи”, заяви още Дахлев.

В града има нужда от фургони, одеала и дрехи за евакуираните хора. „Всички аптеки са наводнени, така че разчитаме и на помощи с лекарства”, разказа още Дархлев.

Целия разговор с Димитър Дархалев слушайте на Radio.Dariknews.bg

За втората жертва е уведомена Окръжна прокуратура във Враца и е започнато досъдебно производство, съобщи по-рано днес прокурор Силвия Миленкова. Продължава и досъдебно производство за смъртта на намерения още в първия ден удавен в дома си 60-годишен мъж, уточни тя.

Днес в Мизия общинската администрация предупреди, като използва системата за ранно оповестяване, жителите на града да не влизат сами и без придружител в наводнените си домове. Водата на река Скът продължава да се отдръпват, някои от къщите вече са достъпни, но съществува опасност основите им да са подкопани и да се срутят върху хората.