Хванаха трима пияни шофьори само за ден
Хванаха трима пияни шофьори само за ден / дарикнюз, архив

Трима пияни шофьори са били „спипани” само за ден от полицейските патрули. 2 август се оказал некъсметлийски ден за трима мъже на възраст 29, 47 и 51 години.
Първият е проверен в района на с. Старо Оряхово, на ул. «Асен Златаров» около 00.15 ч. К.А. от гр. Долни чифлик, на 29 години, водач на  Опел,  управлявал автомобила си след употреба на алкохол с концентрация от 2,22 промила в издишания въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но същият отказал да даде кръвна проба. По случая е започнато бързо полицейско производство.

Същия ден, но около 18:20 часа в Дългопол, на ул. «Никола Обретенов», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» с водач А.А. на 47 г. от гр. Варна, е установено, че същият управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация от 1,57 промила в издишания въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но той също отказал да даде кръвна проба. По случая е започнато бързо полицейско производство. А.А. е задържан за срок от 24 часа.

Третият установен пил шофьор е бил проверен около 22:45 часа в Девня, на ул. «Просвета», след сигнал за произшествие с материални щети. 51-годишният Р.С. карал Рено, а дрегерът показал цели 2,38 промила в издишания въздух. Мъжът бил и без свидетелство за правоспособност, което му било отнето като административно наказание за същото нарушение преди това. По случая е започнато бързо полицейско производство.