Десетки блокирани в Дедево и Равнища
Десетки блокирани в Дедево и Равнища / снимка: DarikNews.bg, архив

Напълно е затворен за движение пътят между Храбрино и Дедево и всички хора, които все още се намират в този район няма да могат да се придвижат до града за неопределен период от време, каза за Дарик кметът на община „Родопи" Пламен Спасов.

Черният път, който свързва Дедево в Бойково, няма да бъде възстановен, защото след огледа се е оказало, че ще отнеме много повече време и средства, отколкото да се ремонтира основното трасе.

Кметът не се ангажира със срок, в който пътят отново ще бъде пуснат за движение, защото още не се знае точно в какво състояние е почвата под асфалта.

Голяма част от хората, които са били в селата Дедево и Равнища през уикенда са успели през вчерашния ден да преминат през рисковото трасе и да се приберат по домовете си. В момента в двете села са останали хората, които са решили да поемат този риск доброволно, каза Спасов.

Усилено се работи по възстановяване на течовете от водопроводната мрежа и всеки момент водоподаването в района ще бъде възстановено. Кметът на общината благодари на служителите на ВиК за денонощната работа и бързата реакция в критичната ситуация.
Вече напълно е възстановен обходният път през Храбрино към село Извор.