Дъжд и мъгла посрещнаха социалистите на Бузлуджа
Дъжд и мъгла посрещнаха социалистите на Бузлуджа / снимка: БГНЕС, архив
Дъжд и мъгла посрещнаха социалистите на Бузлуджа
74138
Дъжд и мъгла посрещнаха социалистите на Бузлуджа
  • Дъжд и мъгла посрещнаха социалистите на Бузлуджа

Дъжд и мъгла посрещнаха социалистите, пристигнали на връх Бузлуджа по случай националния събор на левицата. Под мотото "Силна БСП - единна левица" партията отбелязва 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Въпреки лошото време над 25 000 привърженици на червената идея отново са на Историческа поляна.

В кратко изказване пред червените симпатизанти новият лидер на БСП Михаил Миков заяви: „Часът е такъв, че всички българи трябва да си сверят времето и да крачат в него". По отношение на политиката на партията и за изборите, и след това Миков каза, че е отворен на диалог с всички леви формации на принципна основа, които споделят идеите на левицата. Относно АБВ коментира, че за тях ще се решава след изборите. Каква позиция ще заеме БСП спрямо АБВ, ще зависи много от тяхното поведение по време на предизборната кампания, тъй като до момента политиката на водената от Първанов партия се е изграждала изцяло на отрицание и противопоставяне с БСП, добави още червеният лидер.

Бившият председател на БСП Сергей Станишев също присъства на събора.

Най-ценното нещо тази година на Бузлуджа не са кебапчетата, които години наред държат цена от 1,5 лева, а дъждобраните, които вече се продават на цена 3-3,5 лева.

Друга промяна от тази година е, че червените байраци вече не е подаряват, а се продават.

Няма достъп до паметника на връх Бузлуджа. Още преди месец от областната управа в Стара Загора заявиха, че заради разрушенията паметникът е затворен, никой не може да влиза в него.

От 17:00 до 20:00 часа ще има турнир по пейнтбол, организиран от Младежкото обединение в БСП.

Предвижда се в турнира "Честна игра" да се включат освен младежи - социалисти и млади депутати от левицата. Над 2500 души от Старозагорска област са заявили участие в Бузлуджанските събития, два пъти повече от миналата година.