Вася Пешева: Изключиха ме от ГЕРБ, за да не бъда номинирана за депутат
Вася Пешева: Изключиха ме от ГЕРБ, за да не бъда номинирана за депутат / Дарик радио,архив

Вася Пешева и Атанас Кирилов до момента не са уведомени от никой от ГЕРБ дали са изключени от партията и какви са мотивите за това решение.
"Към днешна дата не се чувстваме изключени. Дори и да бъда изключена аз ще продължа да бъда поддръжник на ГЕРБ, моето отношение към Бойко Борисов не се е променило. С Атанас Кирилов ще потърсим лична среща с Бойко Борисов, защото ако сме изключени, това е направено без знанието на Борисов. Ако изпълнителната комисия е взела такова решение, то е защото погрешно й е подадена информация. Месеци наред към София тече информация от Кирил Калфин, която няма нищо общо с действителността", коментира Пешева.
"Ние разбрахме за изключването ни от слухове, те са от 20 юли, вече 10 дни не сме уведомени за мотивите.Сега ли ги измислят? Защо не сме уведомени за такава процедура, ако е стартирала срещу нас. Дори и лица, които ги съдят имат право да се защитават и обжалват. По устава на ГЕРБ всеки член има право да присъства, когато се разисква неговата дейност, в случая на нас не ни е дадена възможност да се защитим. Ние сме готови за дебат. Крайно негативна е и обществената реакция срещу подобно отношение към общински съветници от ГЕРБ. Оказва се, че БСП са по- демократични от ГЕРБ", коментира още Пешева.
Пешева и Кирилов имат версия за причините, които са довели до евентуалното им изключване от ГЕРБ.
"3 дни след като тръгнаха слуховете за нашето изключване, на 22 юли се проведе общинско събрание на ГЕРБ за номиниране на депутати.Това се е направило, за да се изключи вероятността аз да бъда номинирана за депутат, защото до момента винаги съм събирала най- много гласове", категорична е Пешева.