Проливен дъжд наводни подлезите във Враца
Проливен дъжд наводни подлезите във Враца / снимка: DarikNews.bg, Враца

Проливен дъжд, който започна да вали към 16.00 ч. днес и за кратко премина в градушка, е наводнил подлезите във Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Шофьорите не трябва да използват за преминаване подлезите на бул. „Мито Орозов” (Оряховско шосе) и бул. „Васил Кънчов” до жп гарата в града, които са наводнени, и да преминават по обходни маршрути.

Движението по улиците също трябва да се извършва с повишено внимание заради голямото количество вода, допълват от пресцентъра на дирекцията. Привечер дъждът започна да спира, а водата да се оттича.

Във Враца повече от два часа продължава вече заседанието на общинския щаб по бедствията. Щабът бе свикан спешно, заради излелия се дъжд, по разпореждане на кмета инж. Николай Иванов. Експерти правят огледи и проверки на място на наводнени участъци. Събира се информация и от селата в общината за нанесени щети. Екипи на комуналното дружество „БКС” и строителни фирми са започнали работа на проблемни места в града.

В сила остава и жълтия код за гръмотевични бури и валежи в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник и Кюстендил. Очакванията количества дъжд са между 15 и 30 л/кв.м, като на места изваляванията могат да стигнат до 60 л/кв.м.

Новини от Враца