Аквамания в Албена отваря врати на 1 август
Аквамания в Албена отваря врати на 1 август / Албена АД

Водно-увеселителният парк Аквамания в Албена отваря врати за своите гости на 1 август, след завършена първа фаза на проектиране и строителство, съобщават от курорта.

Футуристичният атракционен парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и предлага уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers”. Канадската фирма „ПроСлайд”, с реализирани проекти във водно-увеселителни паркове в страни от 6 континента като САЩ, Турция, Кипър, Обединени Арабски Емирства, Испания, Великобритания, Германия, Австрия, Холандия, Дания и Норвегия, е проектант и производител на водните атракции. С отварянето на Аквамания фирмата навлиза за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

Втората фаза на проектиране и строителство на Аквамания се планира да бъде завършена през 2015 г. и да включи още 2 уникални по рода си водни атракции, като дългият 191-метра Тантрум , 76-метровата пързалка за отвесно спускане „Free Fall”, както и атракционен басейн и амфитеатрална сцена.

Посетителите на Аквамания ще имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на 4-те писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър”- най-известната водна състезателна пързалка в света. От 20-метровата кула за изкачване, гостите ще опитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут”. Спускането става с надуваем ринг, поместващ до 4 души.

За децата Аквамания разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества, умалени версии на атракции за възрастни като Детско Торнадо (KIDZ Tornado), Детски ПроРейсър (KIDZ Racer), Детски Туистър (KIDZ Twister) и Детска мини река (KIDZ Mini River). Разположен до Детската зона е „Барът на Галактическия пилот” (Бар Басейна), върху стените на който извънземни, непознати цивилизации са оставили своите послания на забравени и непознати космически езици.

Работното време на Аквамания е от 10:00 до 18:30 часа през летните месеци. Гостите на хотелите Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб и Вита Парк в Албена ще се радват на безплатен неограничен достъп до водните атракции на Аквамания през този летен сезон.

"Аквамания" в Албена отваря врати на 1 август
netinfo