7 полицаи от „Сигма” са арестувани
7 полицаи от „Сигма” са арестувани / снимка: DarikNews.bg, архив
7 полицаи от „Сигма” са арестувани
74102
7 полицаи от „Сигма” са арестувани
  • 7 полицаи от „Сигма” са арестувани

МВР задържа шефа на моторизираното звено „Сигма". Освен Ивайло Василев в ареста са още шестима негови подчинени, научи Дарик. Василев е арестуван още снощи, но от полицията не издадоха подробности, а единствено обясниха, че операцията е на Дирекция „Вътрешна сигурност" на ведомството и е под ръководството на Специализираната прокуратура.

По неофициална информация Василев е разследван за финансови злоупотреби и натиск върху свои подчинени.

Арестите, които са проведени в хода на спецоперацията, са извършени в следобедните часове на вчерашния ден. Пръв е задържан шефът на моторизираните полицаи Ивайло Василев. Той и останалите шестима души се намират в различни подразделения на столичната полиция и са задържани за 72 часа.

От специализираната прокуратура обясниха за Дарик, че обвинения срещу задържаните все още не са повдигнати.

Дали Василев и другите полицаи ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група, най-вероятно ще стане ясно в петък. Към момента, според неофициална информация, е ясно, че шефът на „Сигма" е разследван за финансови злоупотреби и натиск над други полицаи от звеното.

В рамките на днешния ден по случая ще бъдат разпитани всички служители от „Сигма".

Моторизираната група към столичната полиция е създадена през лятото на 1997 г., като основната ѝ задача е опазването на обществения ред. Моторизираните полицаи се включват и в издирвателни действия, съпровождане на арестанти до съда, както и до летището при екстрадиции.