Съветниците в Сапарева баня поискаха отчет от управителя на Общинското лесничейство
Съветниците в Сапарева баня поискаха отчет от управителя на Общинското лесничейство / Маргарита Петрова, Дарик

Със свое решение общинските съветници в Сапарева баня задължиха управителят на Общинското лесничейство да предостави отчет за разходите и приходите за последните три години. На няколко поредни сесии от ГЕРБ поставят въпроса с отчета на общинското лесничейство, но такъв досега не е представен. На сесията стана ясно, че отчет има, но е за период от две години. Съветниците заявиха, че дори и да им е даден преди сесията им е необходимо време, за да се запознаят обстойно с него. Очаква се на някоя от следващите сесии да бъде разгледан отчета на лесничейството.

На заседанието си общинските съветници гласуваха да бъдат продадени два имота частна общинска собственост. За единият беше гласувана цена от 16 200 лв., а за втория 64 080 лв. За други пък беше приета нова пазарна оценка, тъй като старата е изтекла. Продажби обаче в последните няколко месеца няма.

Без коментари и дебати бяха приети Програмата за развитие на туризма до 2020 година, механизми за мониторинг и контрол на изпълнението на политиката за развитие на община Сапарева баня, изменение на наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.