Добрич се включва в отбелязването на Световната седмица на кърменето
Добрич се включва в отбелязването на Световната седмица на кърменето / Sofia Photo Agency, архив

В 19 български града, сред които и Добрич, ще бъде отбелязана Световната седмица на кърменето, която тази година се провежда под наслов „Кърменето – печеливша цел за цял живот”. Това съобщават на сайта си от „Ла Лече Лига България” – организация, която подкрепя инициативата. На 1 август от 13 до 14 часа е предвидено посещение на бъдещи майки в родилното отделение на МБАЛ-Добрич. На 4 август, от 10 часа, пред музея в парка се организира фотосесия „Кърмачески моменти”, със съдействието на „Приказка за снимката”.

На 5 август от 10.30 часа в Общинския младежки център ще се проведе неформална среща на тема „Кърменето – печеливша цел за цял живот”. Лекция на тема „Кърмене – да помогнем на бебето и майката да бъдат здрави и щастливи заедно” ще се състои на 6 август в общностния център по проект „Социално включване” на ул.”Теменуга”5.

Световната седмица на кърменето, координирана от Световния алианс за кърмене (WABA), е част oт програма на Глобалната инициатива в подкрепа на кърменето за детско оцеляване. Програмата има за цел постигането на устойчиво развитие чрез увеличаване на броя на кърмени деца и удължаване на средната продължителност на кърменето.

РЗИ – Добрич ще подкрепи тази кампания, като по време на инициативите ще бъдат раздавани здравно-образователни материали на присъстващите настоящи и бъдещи майки.