Център за кариерно развитие предлага помощ на желаещите да напреднат в професията
Център за кариерно развитие предлага помощ на желаещите да напреднат в професията / ТПП

Център за кариерно развитие бе открит днес в Търговско-промишлената палата в Добрич. Целта му е да предлага възможности за кариерно ориентиране и израстване, както и за професионална реализация. Подобни центрове има в София и в останалите 27 регионални палати от системата на БТПП. Те са създадени по проект по ОП”Развитие на човешките ресурси”, насочен срещу сивата икономика. Целта на проекта е превенция и ограничаване на проявите на сивата икономика при трудовоправните и осигурителни отношения.

В ТПП-Добрич на разположение на хората, които се стремят към по-добра професионална реализация, ще бъде един кариерен консултант. Желаещите могат да получат информация за свободни работни места, както и да бъдат консултирани за подготовка на CV, мотивационно писмо, поведение при интевю за работа, дрескод и др. Центърът е отворен и за безработни.

Обучение в кариерния център днес и утре ще преминат около 20 заети лица от фирми – партньори на ТПП. Лектор е д-р Гергана Николова от Бургаския свободен университет. “Най-важното при търсене на по-добра професионална реализация е да познаваме добре себе си и качествата си, за да можем да се продадем на пазара на труда”, сподели тя. Днес д-р Николова ще разясни на участниците в обучението как се кандидатства за работа, какво трябва да бъде държанието по време на интервю за подбор, какви умения са нужни, за да се напредне в кариерата.

Центърът за кариерно развитие ще действа до края на януари 2015 година.