На ул. 8-ми ноември паветата от центъра изглеждат различно
На ул. 8-ми ноември паветата от центъра изглеждат различно / Дарик Варна

Защо едни и същи павета могат да изглеждат по различен начин на две различни места във Варна? Този въпрос си задават всички, които се озоват на ул. „8 ноември”, която е на път да се превърне в пешеходна.

Там се полагат същите клинкерни павета, каквито и на пешеходната зона, но даже с просто око може да се види, че са наредени далеч по-добре, отколкото на Ринга. Каква е причината за огромната разлика в качеството на изпълнение? Оказа се, че фирмата, която работи на улицата, която свързва Римските терми и бул. „Приморски” не е същата като на градския център. Докато на Пешеходния ринг месеци наред продължават да се упражняват бригади от „Обединение Зебра”, на „8-ми ноември” работят други – „Обединение АБ Варна” ДЗЗД.

Освен това въпросната улица е част от съвсем друг проект – този за реставрация и адаптация за туристически обиколки на "Малките римски терми", по който бе изгреден паркингът до ЖП гара, а Термите се ремонтират и облагородяват.

За улица „8-ми ноември” са закупени същите павета, за да кореспондират с новия облик на центъра, стана ясно от думите на зам.-кмета Христо Иванов. Пред Дарик той поясни, че разлика в технологиите на полагане на настилката на двата обекта няма. Запитан защо в такъв случай има толкова голяма разлика във вида на „8-ми ноември” и Пешеходния ринг, Иванов коментира: „Може би едните не си държат ръцете в джобовете”.

На ул. "8-ми ноември" паветата от центъра изглеждат различно
netinfo

До средата на август улицата трябва да бъде изцяло завършена, по думите на зам.-кмета. Що се отнася до прословутата Мостра в центъра, експертите все още умуват върху това дали е добре наредена.

ДЗЗД "Обединение АБ Варна" е фирмата, която осъществи ремонта на бул. „Владислав Варненчик” миналата година.