Майки пишат послания за Световната седмица на кърменето
Майки пишат послания за Световната седмица на кърменето / Sofia Photo Agency, архив

За поредна година Велико Търново ще се включи в Световната седмица на кърменето (1 - 7 август). Организатори на проявата са Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново и Център за родители „Happy mums". Целта на инициативата е популяризиране и подкрепа на кърменето чрез лични писмени послания към бъдещите майки.

В писмена форма желаещите могат да опишат чувствата, тревогите и успехите си в кърменето, а техните писмени послания, достигайки до младите майки, ще подкрепят желанието им за успешно кърмене. Няма ограничения в литературния жанр и обема на написаното. Така практиката „майки подкрепят майки" ще продължи вече установената традиция в нашия град да споделяме опита си в постигането на тази желана и необходима цел - кърменето, посочват организаторите.

В срок до 1 август може да изпратите Вашите творби на един от следните адреси:
- гр. Велико Търново, ул. Никола Габровски №23, Регионална здравна инспекция, стая 802 или Център за родители Happy Mums, ул. „Mарно поле" № 23, ет. 5
- електронна поща: ооz_vt@abv.bg или t_kalushkova@abv.bg
- facebook: Инфо РЗИ или Happy Mums

Чрез томбола осем от участничките ще спечелят ваучери за пазаруване в два търговски обекта, а други пет - козметични продукти и аксесоари за бременни и кърмещи. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на 7 август в парк „Дружба" от 11:00 часа.