Без бивши агенти в листата на ПДС за предсрочния вот
Без бивши агенти в листата на ПДС за предсрочния вот / DarikNews.bg

В ход са преговорите за подписване на ново коалиционно споразумение с АБВ за явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори, информират от Политическо Движение „Социалдемократи". Детайлите на предварителната рамка за това ще бъдат разгледани и утвърдени през идната седмица от всяка една от формациите, които участваха в коалицията на изборите за ЕП. Новото коалиционно споразумение е все още в своя начален етап признават от ПДС, предстои и сформиране на Национален предизборен щаб.

От Политическото движение „Социалдемократи" са готови вече с критериите, по които ще номинират кандидатите за народни представители. Те ще заложат на експерти, доказали се в своите области, на лоялни към идеите и принципите на социалдемокрацията личности. Няма да бъдат разглеждани кандидатурите на лица с агентурно минало, категорични са социалдемократите. В рамките на бъдещата коалиция всяка една от партиите ще обсъди общите кандидатури.

ПДС потвърждават, че няма да допуснат сливане или претопяване на движението от друга политическа формация, а ще продължат да отстояват социалдемократическите ценности, ще работят усилено по процеса за обединение на всички социалдемократи за създаване на силна лявоцентристка партия.

Стара Загора беше домакин на заседанието на политическия съвет на ПДС, на което темата за обединението е била сред водещите, информира председателят на ПД "Социалдемократи" Елена Нонева.