Пиян шофьор без книжка предизвика катастрофа, при която загинаха две момчета
Пиян шофьор без книжка предизвика катастрофа, при която загинаха две момчета / снимки: БГНЕС

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа на пътя между град Разград и Гецово, съобщават от ОДМВР-Разград.

Сигналът за произшествието е получен на тел.112 около 04.50 ч. днес.

На правия участък между двете населени места лек автомобил "Фолксваген" навлязъл в насрещното платно, напуснал пътя и се ударил в крайпътно дърво.

На място загинали возещите се от дясната страна в колата (отпред и отзад) момчета - на 18 и 22 години.

С охлузвания се отървал 18-годишният водач на автомобила. Пробата му за алкохол отчела 1,67 промила. Той не притежава и шофьорска книжка.

И трите момчета са от село Езерче.

По-късно през деня стана ясно, че ученик в Спортното училище в Русе и шампион по борба е един от загиналите в катастрофата на пътя Разград - Гецово тази сутрин. Загиналият спортист се казва Ахмед Кадовлуев, по данни от интернет има медали от няколко национални турнира, последната му голяма победа е от „Русенски надежди 2013 г.", когато е станал победител в категория 76 килограма.

Шофьорът - 18-годишният Мехмед Топалов - не е имал книжка, колата била на баща му. Младежът заедно с един от загиналите - Исмаил Зюлкифов - е бил гурбетчия, работели в Англия, върнали се в отпуск през лятото. Топалов е с охлузвания след инцидента, подписал се е в Спешния център, че не желае да остане за наблюдение в лечебно заведение.

Във фаталната нощ са били на заведение в Разград, вероятно са ходили и на Панаира на киселото мляко, който бе закрит снощи, предполага кметът.

Съселяните на тримата участници в пътния инцидент смятат, че причина за произшествието е спукана гума, по тази причина колата, с която са се движили, е навлязла в другото платно и се е блъснала в дърво. Хората в селото са потресени от това нещастие в навечерието на мюсюлманския празник Рамазан Байрам, разказа кметът Хюсеин Хюсеинов. Вероятно погребенията на двамата загинали ще са точно навръх байрама - в понеделник, тъй като телата им са в Съдебна медицина за аутопсия.

Пиян шофьор без книжка предизвика катастрофа при която загинаха две момчета
netinfo

Пиян шофьор без книжка предизвика катастрофа при която загинаха две момчета
netinfo