Атака: Подготвя се война с Русия
Атака: Подготвя се война с Русия / снимка: БГНЕС, архив
Атака: Подготвя се война с Русия
74017
Атака: Подготвя се война с Русия
  • Атака: Подготвя се война с Русия

"В момента се подготвя война с Русия, а бойното поле ще бъде в Украйна. Настояването на президента сегашният парламент да даде правомощия на служебното правителство да сключва договори е именно част от тази подготовка".

Това заяви при посещението си в Русе зам.-председателят на партия "Атака" Десислав Чуколов.

Депутатът от Атака сподели, че в момента се удължава пистата на летището във военната база в с. Безмер. По този начин там ще могат да кацат по-големи самолети на американската армия, която го ползва. Настояването на президента Росен Плевнелиев за повече правомощия на служебното правителство е свързано именно със започването на евентуална война с Русия, тъй като назначения от него кабинет ще може да сключва и подписва международни договори, добави националистът.

„Ние не сме русофили, а българофили и като такива е естествено да сме против това нашата държава да напада страната, която ни е освободила. В момента се води битка между Русия и САЩ, която е на ръба да прерасне в истинска война, а бойното поле се нарича Украйна. Осъзнаваме това и трябва да вземем отношение", заяви още Чуколов.

Той критикува и новосъздадената коалиция между НФСБ и ВМРО, като припомни, че като депутат от ОДС при правителството на Иван Костов, Красимир Каракачанов е бил съпричастен към "разсипването на държавата, и приемане на конвенция за защита на малцинствата, което е дало повод на Турция да претендира за турско малцинство в България".