Инвестират в ремонта на столичните улици, няма да кърпят дупки всяка година
Инвестират в ремонта на столичните улици, няма да кърпят дупки всяка година / снимка: DarikNews.bg, архив
Инвестират в ремонта на столичните улици, няма да кърпят дупки всяка година
74015
Инвестират в ремонта на столичните улици, няма да кърпят дупки всяка година
  • Инвестират в ремонта на столичните улици, няма да кърпят дупки всяка година

Ремонтът на улица „Любен Каравелов" в София върви с известно забавяне, заради обилните дъждове в последните седмици. Това заяви заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, който провери изпълнението на обекта. В момента в ремонт е 900-метров участък от улицата, който се намира от ул. „Г.С. Раковски" до ул. „Хан Крум". Срокът за изпълнение е 45 дни.

В момента тече първият етап от ремонта на ул. „Любен Каравелов". След като бъде завършен, следват още два етапа. От ул. „Хан Крум" до ул. „Граф Игнатиев" и от ул. „Граф Игнатиев" до ул. „Гурко", обясни Христов.

„В момента се извършва основен ремонт на тротоарите с изправяне и пренареждане на гранитните бордюри, които са налични на обекта. Нивелират се и се изграждат нови водосточни съоръжения, шахти, прави се подготовка за асфалтиране на пътната основа. В момента дори има лаборатория, която в долната част на „Любен Каравелов" взима съответните проби, за да могат да бъдат изпълнени всички стандарти и параметри за полагане на асфалта на тази улица. Около 1,2 млн. е стойността на обекта", добави той.

По думите на Христов се работи за това да не се налага ежегодното кърпене и ремонтиране на улиците и се инвестира в качеството, така че това да се случва на няколко години.

„Поетапно започваме да извършваме цялостен ремонт на улиците със съответните гаранции и с дългосрочност на експлоатация на настилката. 5 години като гаранция за качеството на настилките, което означава, че в рамките на поне пет години не се налага да се изпълняват текущи ремонти", каза още Христов.

В момента ремонти на вътрешни улици се изпълняват в няколко района на София, като Люлин, Надежда, Връбница, Витоша и центъра. Ремонтират се и тротоарите.