„Атака ще има участие в следващия парламент, прогнозира Сидеров
„Атака ще има участие в следващия парламент, прогнозира Сидеров / снимка: БГНЕС, архив

"Имаме нужда от държавници, които могат да работят за интереса на България", заяви на пресконференция в Силистра лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров. Той определи водената от правителствата през последните години политика като колониална.

Според Сидеров страната ни губи от членството си в ЕС и в НАТО и "трябва да се проведе референдум дали България да бъде член на тези два съюза". "Отвън ни налагат политика, която е вредна за страната ни", заяви Волен Сидеров.

Той каза, че през следващите месеци ще има много срещи с българските граждани. "Ще бъда сред хората на България, за да им обясня от какво робство трябва да се освободят и който се събуди - събуди, които не успее, да не се сърди след това на живота, който живее", подчерта Волен Сидеров.

Той смята, че "Атака" ще има участие в следващия парламент. Но не прогнозира "разположението на силите, тъй като атмосферата е изключително замърсена". "Аз прогнозирам поредица от политически кризи от типа на италианските, тъй като не виждам стабилност, която да се очертава, така че да има стабилно управление и то на базата на интересите на българското общество; някакво управление, което да продължи да бъде колониално - да, може да се скалъпи, но то няма да е трайно и няма да е стабилно, защото ще продължи да работи срещу интереса на народа си, така че може да сме свидетели на избори след избори в доста кратки периоди", каза Сидеров.

Той смята, че българските политици трябва да престанат да играят политически хазарт с българите.

"Българите трябва да избират по идеология, иначе няма да заживеят по-добре", заяви Волен Сидеров. Той подчерта, че ръководената от него партия разчита на ясната си идеологическа програма, която изисква връщането на държавата в икономиката. Сидеров съобщи, че останалите днес в парламента депутати на партията са гласували за оставката на правителството.

Волен Сидеров и ръководители и дейци на "Атака" днес имат срещи с жители на Алфатар и с. Калипетрово, а довечера ще се срещнат и с граждани на Силистра.

Източник: БТА