Иван Каракашки: Правителството на Пламен Орешарски изпълни повече от 80 % от своите обещания
Иван Каракашки: Правителството на Пламен Орешарски изпълни повече от 80 % от своите обещания / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

"Правителството на Пламен Орешарски изпълни повече от 80 % от своите обещания. Има с какво да се похвалим, особено в нашата област", това заяви областният управител Иван Каракашки. Той обяви, че отново се надява БСП да бъде управляващата партия след изборите на 5 октомври, но новото правителство според Каракашки най- вероятно ще бъде в коалиция.


"За едногодишният мандат правителството е свършило много в социалната сфера, като плюсове са и приетите закони срещу монополите, законите в банковата система и защитата на българското производство. За работните места се спори. Според някои са разкрити около 20 000 работни места в страната. Мога да кажа за нашата област, че в Кюстендил безработицата е намаляла с 5 %, а в Дупница около 10 %. Минус на правителството например е, че не успяхме да въведем прогресивното подоходно облагане", заяви Иван Каракашки.


Той обяви, че незнае докога ще остане на поста, като служебното правителство ще прецени дали ще бъдат сменени областните управители.