Борисов пожела да е премиер
Борисов пожела да е премиер / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов пожела да е премиер
73986
Борисов пожела да е премиер
  • Борисов пожела да е премиер

ГЕРБ ще върне мандата от президента Росен Плевнелиев за съставяне на кабинет в рамките на 42-рото Народно събрание, съобщи Бойко Борисов. Той посочи, че неговата партия ще се бори за спечелване на 121 депутатски мандата на предстоящите избори и се самономинира за бъдещ премиер.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че настояват за актуализация на целия бюджет: „За да може служебното правителство в тези два месеца и половина-три най-малко, защото ние не сме сигурни дали ще се направи следващо правителство. От това, което декларираме ние, от това, което искат нашите избиратели - по никакъв начин да не се коалираме с БСП и ДПС. Чувам какво казват колегите от БСП - никога с ГЕРБ, никога повече с ДПС. В един момент може да се окаже, че след парламентарните избори нямаме правителство. При тази омраза и конфронтация не е сигурно. По никакъв начин тези хора не са разбрали какво са сгрешили. Ако не си ги направят и през тези три месеца, можем да изпаднем в още по-тежка ситуация зимата", добави още партийният лидер.

„Ако се прави коалиция, да има програма", поиска Борисов.

„Ако се прави коалиция, тя трябва да бъде направена по принципа, по който се правят коалиции в цяла Европа. Тя се прави пред очите на обществото. Съставя се програма и гледаш по нея с кого имаш съвпадения. Към този момент единствените, които виждаме в това отношение са Реформаторският блок. От ГЕРБ сме си поставили задача да имаме поне 121 депутати в следващия парламент. Вариантът е един - лидерът на една партия носи политическа отговорност. Един от изводите и днес е, че когато лидерът на една партия мандатоносител не е в парламента, не носи никаква отговорност за това, което е сътворил, резултатите са тези, които видяхме. Ние сме партия, която искаме да носим отговорност. Другото е безотговорно. Имам 100 експерти в залата. Всеки мога да посоча за премиер и вече да идвам да му давам задачите. Това е задкулисие, това е неправилно, това се случваше една година", категоричен бе Борисов.