55% повече приходи от чуждестранни туристи в Пловдив през май
55% повече приходи от чуждестранни туристи в Пловдив през май / netinfo

50% увеличение на приходите в сравнение с предходния месец е довел потокът от чужди туристи през месец май и с над 54% в сравнение със същия месец миналата година, показват официалните данни. Най-много нощувки в Пловдив за периода са регистрирани от туристи от Турция, САЩ, Италия и Германия.

Отчитаме устойчив ръст по много от показателите, а това е една от основните цели в съвместната работа на Община Пловдив с бизнеса, коментираха от ОП „Туризъм”.

33% е увеличението на приходите от нощувки за първото полугодие на тази година спрямо първите 6 месеца на 2013 г., а реализираните посещения в туристическите обекти за периода януари-юни 2014 г. са нараснали с 11 % спрямо същия период на миналата година.

Очаква се през следващите периоди този процент значително да се повишава и заради откриването на нови и уникални за България туристически забележителности  като Малката раннохристиянска базилика и приключилия преди дни последен етап от реконструкцията на Римския стадион с 3D-представянето на обекта и периода.

Според статистическите данни за месец май мястото на Пловдив в класацията на българските градове по реализирани нощувки и приходи от нощувки е след София, Несебър и Варна. Така градът минава напред в класацията с две места, изпреварвайки Банско и Смолян.