Местан: Не приемам оценката за разруха и катастрофа
Местан: Не приемам оценката за разруха и катастрофа / снимка: БГНЕС
Местан: Не приемам оценката за разруха и катастрофа
73979
Местан: Не приемам оценката за разруха и катастрофа
  • Местан: Не приемам оценката за разруха и катастрофа

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова от парламентарната трибуна да се обърне поглед напред и да се научат уроците от управлението.

„Ние имахме силни очаквания да преодолеем дефицита на парламентарна подкрепа и дадем нови сили за преминаване от управление на оцеляването към управление на решителните реформи, към ефективно управление. Суверенът не ни кредитира с това доверие, не собствено ДПС, а като цяло партиите, които седим зад кабинета. Това не е единствената, но важна причина, за да стигне до днешния ден. И понеже този ден се свързва с един друг четвъртък, в който ние изразихме своята политическа оценка и анализ на ситуацията след европейските избори, съм длъжен да кажа - кабинетът не си отива заради пресконференцията на ДПС в четвъртък. Би било жалко да продължават анализите на тема „ДПС реши съдбата на кабинета". Не, в онзи четвъртък ДПС направи нещо друго - заяви на всички тези, които не се умориха в продължение на година и два месеца да разгръщат митологемата за преяждане с власт, предозиране с власт, ДПС заяви, че е партия, за която изразът „Властта не е самоцел", не е клише, защото даде ясен знак и свидетелство като конкретно поведение", добави той.

„Не приемам оценката за разруха, за катастрофа, защото чета в тази оценка желание да се спечели предварително предимство - както в хода на предизборната кампания, така и после", допълни още Местан.