Общинските съветници на Враца - заети с обществена дейност поне през 1/3 от месеца
Общинските съветници на Враца - заети с обществена дейност поне през 1/3 от месеца / Дарик Враца - арихв

Седем редовни и 4 извънредни заседания е провел Общински съвет Враца за периода 1 януари - 30 юни сочи докладът на председателя Малина Николова. През това време е проведено и едно тържествено заседание по повод празника на града.
През отчетния период са взети общо 155 решения, отхвърлени са 6 проекта за решение, областният управител е върнал за ново обсъждане 3 решения.

Най-много решения са взети по отношение на управлението и разпореждането с общинска собственост - общо 49. Следват - Наредби, правилници и програми - 20 решения, по отношение на Общински дружества - 16 решения, Устройство на територията - 15 решения и др.

В отчета подробно са описани и заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет. Сред най-малко ангажираните са били членовете на Комисиите по екология, земеделие и гори; по спорт и туризъм; по култура; по жилищна политика, обществен ред, бедствия и авариия , провели по 7 заседания. За останалите комисии в отчета е посочена следната информация::

Комисията по здравеопазване и социални дейности е провела 9 заседания,
Комисия по приватизация - 8,
Комисия по образование - 8, като в същото има и 7 срещи с длъжностни лица и посещения в институции, при средно 1-2 за другите комиси,

Комисията по програми с европейско и национално финансиране и европейско сътрудничество - 8 и 7 срещи с длъжностни лица и институции,
Комисия за стопанска дейности и инвестиционна политика - 10, изготвени становища по докладни - 30, срещи и посещения - 3,

Комисия по законосъобразността на актовете - 11 заседания, 34 изготвени становища, Комисия по устройство на територията и общинска собстевност - 7 проведени заседания, но с множество точки за разглеждане в самите заседания до 13 бр.,
Комисия по финанси и бюджет - 8 заседания, с разглеждани най-много точки на заседание от всички комисии - 22 на заседанието на 26 май и 8 проведени срещи с длъжностни лица иил институции.

Всичко това показва пълна месечна заетост на Съвета като цяло от 22 -23 работни дни.
Един общински съветник е член средно на 3 комисии, той е бил зает с обществена дейност поне през 1/3 от месеца в зависимост от Комисите на които е член.

Отчетът на Общинския съвет ще бъде представен от председателя Малина Николова на предстоящето заседание на 29 юли.