Преглед на регионалния печат на 23.07.2014 г.
Преглед на регионалния печат на 23.07.2014 г. / netinfo

„Вандали за втори път разпениха шадравана с момченцата в Разград“ – водещото заглавие за „Гледища Днес“. За 5-6 дни неизвестни за втори път изсипват перилен препарат във водното съоръжение – разказва статията. „Две дами ухапани от змии по улиците на Разград“ – друго заглавие то първа страница на „Гледища Днес“. Влечугите стават все повече и по-нагли – твърди статията. „Гледища Днес“ излиза със своят притурка „Лознишка искра“, в която водещото заглавие е: „Със „Самодивски танц“ ще се изявяват танцьорките от Веселина на Панаира на киселото мляко.

„25 румънски фирми участват в Панаира на киселото мляко“ – водещото заглавие за „Екип 7“. За пръв път традиционната проява в Разград започва да изпълва идеята и съдържанието си – смята авторът на статията. „Чужденци и спонсори финансират основно разкопките в Сборяново“ – заглавие от първа страница на „Екип 7“. Обществената дискусия „Разград – нови възможности за културно-исторически туризъм в областта“ се проведе в понеделник – уточнява статията. „Учат децата с айфони да играят на народна топка и ластик“ – разказва на стр. 3 „Екип 7“. Деца от 6 до 106 години се очаква да участват в общоградската проява „Игрите на мама и татко“.

 

„Синият език“ по овцете настъпва“ – водещото заглавие за „Лудогорски вестник“. Болестта не се предава на хората, но смъртността сред животните е 70%, останалите окуцяват – уточнява статията. „Ще има уроци на открито на Абритус и Сборяново“ – съобщава от първа страница „Лудогорски вестник“. Идеята възникна по време на дискусията Разград – нови възможности за културно-исторически туризъм в областта“. „Лудогорец U21 почна с разгром над Хасково“ – информира от първа страница „Лудогорски вестник“, в съседство е информацията, че „След 1:1 в Люксембург орлите продължават в Шампионската лига“.