Каолиново разработи план за развитие до 2020 г. по европроект
Каолиново разработи план за развитие до 2020 г. по европроект / netinfo

Община Каолиново приключи проект „Община Каолиново - към по-добро управление и ефективна координация и партньорство при разработването на стратегически документи", по Оперативна програма „Административен капацитет" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. За реализацията му местната администрация получи близо 80 хиляди лева от Оперативна програма „Административен капацитет". Средствата бяха използвани, за да се подобри качеството на политиките за развитие.

Общинската администрация се фокусира върху две приоритетна области - околната среда и енергийната ефективност. Първоначално беше изготвен анализ на системата за управление и планиране в тези две области. На базата на този анализ местната администрация изработи вътрешни правила, с които да наблюдава и контролира, как се изпълняват заложените политики.

Каолиново разработи план за развитие до 2020 г по европроект
netinfo

В рамките на проекта администрацията на Каолиново разработи и Общинския си план за развитие за периода от 2014 до 2020 г. Стратегическия документ беше направен след обстоен анализ на икономическото и социално развитие на района и описването на неговите силни и слаби страни. Събраната информация беше максимално изчерпателна, отчетоха от местната власт, като припомниха, че в рамките на проекта са анкетирани граждани и са проведени два дискусионни форума, на които е направена оценка на потенциала на общината.

Като една от силните страни на приключилия проект от администрацията посочиха, че са успели в процеса на планиране и изготвяне на основните стратегически документи на местно ниво, да привлекат всички заинтересовани страни. "Максимално широк кръг представители на структурите на гражданското общество участваха в обсъждането на местните приоритети и политики, които ще действат в новия програмен период на Европейските програми." заявиха от екипа на проекта.