ВМРО приема коалиция с НФСБ
ВМРО приема коалиция с НФСБ / Dariknews.bg,архив

Областното ръководство на ВМРО-Българско национално движение Стара Загора подкрепя създаването на общ патриотичен блок с Националния фронт за спасение на България.

Предложението е на НФСБ и е било подкрепено от областната структура на воеводите по време на заседание.

Според областната организация на ВМРО тази коалиция ще отговори на очакванията на техните членове и симпатизанти и ще реализира по- адекватно вижданията им за управленските политики на държавата.
"Считаме, че мястото на ВМРО в такъв политически съюз е естествено и идейно обосновано. В тази конфигурация най-старата патриотична формация-ВМРО, ще има по- голяма възможност да отстоява своите патриотични идеали", е записано в декларация, разпространена до медиите.

В документа воеводите припомнят, че на областно ниво двете структури имат реализирани няколко общи инициативи, имат близки политически виждания, а това според тях ще е "залог за успех в предстоящата кампания".

Представителите на областната организация на ВМРО ще отстояват позицията си на предстоящото заседание на Организационния съвет. На него ще бъде взето решение за коалиционната политика на ВМРО-Българско национално движение на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

На отминалите избори за ЕП ВМРО беше в коалиция с България без цензура на Николай Бареков, ЗНС и Гергьовден. Вторият в листата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки бе избран за евродепутат.