Два нови тролея вече в Стара Загора
Два нови тролея вече в Стара Загора / община Стара Загора

Първите два от общо осем нови тролейбуса вече са в Стара Загора. Те са съвместно производство на „Соларис", Полша и „Шкода електрик", Чехия и имат 95-98% надеждност.

Останалите тролеи се очакват през следващите месеци, предстои да бъдат обявени и обществените поръчки за още 14, с които градът ще се сдобие по проекта за интегриран градски транспорт, каза кметът Живко Тодоров и добави, че по този начин изцяло ще бъде обновен тролейбусният парк на Стара Загора.

„В продължение на мерките за ограничаване на замърсяването на въздуха, община Стара Загора прави поредна стъпка в подобрение на екологичния транспорт на града. „Тролейбусни превози" поемат голям дял от пътникопотока в областния град като осигуряват надежден и удобен превоз".

Два нови тролея вече в Стара Загора
netinfo

Договорът на стойност над 7, 5 млн. лева, по който Стара Загора получава общо 8 тролея, бе подписан в началото на ноември миналата година. Четири общини си партнират в проекта „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен" на МОСВ.

Кметът Живко Тодоров, неговите заместници, председателят на Общинския съвет Емил Христов, общински съветници, журналисти и граждани пропътуваха разстоянието от обръщалото на кв."Железник" до центъра с новите тролейбуси. Те са климатизирани, с ниска платформа, платформа за инвалиди и детски колички, гласово известяване за всяка спирка.

Два нови тролея вече в Стара Загора
netinfo