Пeтима стажанти приключиха стаж в областна администрация
Пeтима стажанти приключиха стаж в областна администрация / netinfo

5 младежи имаха възможност да натрупат практически опит в Областна администрация- Русе. Те бяха наети по програма „Старт на кариерата-2013г.", която дава възможност на безработни, заети или учащи лица (с изключение на такива, в редовна форма на обучение) с подходящ профил във висшето си образование, да работят в реална среда. В продължение на 9 месеца стажантите надградиха теоретичните си знания и придобиха практически умения в отдел „Административен контрол и регионално развитие".

Днес те бяха тържествено бяха изпратени от областния управител Венцислав Калчев и Милена Хинкова - заместник областен управител. На срещата присъстваха също и началникът на отдел АКРР Пенка Попова и Десислава Пенчева, старши експерт „Регионално развитие".

През изминалите 9 месеца петимата стажанти успяха да се докажат на работните си места и да се впишат успешно в екипа на Областна администрация-Русе. Те получиха похвала за добре изпълнените задачи, а до седмица ще получат препоръки, които да им послужат пред бъдещи работодатели.

Предстои ново сътрудничество между Областна администрация-Русе и Министерството на труда и социалната политика по програма „Старт на кариерата-2014г."