Над 100 работни места разкриват в шестте центъра за деца, изведени от специализирани институции
Над 100 работни места разкриват в шестте центъра за деца, изведени от специализирани институции / obshtina.pleven

Успешно приключиха строителните дейности на шестте Центъра за настаняване от семеен тип за деца, изведени от специализирани институции, съобщи на пресконференция в един от новопостроените обекти кметът на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков.

Общо 84 деца с увреждания, изведени от специализирани институции, ще намерят среда близка до семейната в тези шест центъра. Капацитетът на всеки един от тях е 12 разкрити места, плюс две места за кризисно настаняване, посочи проф.Стойков.

Над 100 работни места разкриват в шестте центъра за деца изведени от специализирани институции
netinfo

Шестте къщички се намират на различи места в Плевен, в близост до здравни заведения - в жк "Дружба" - на ул. „Трите бора", в жк „Сторгозия" - на ул. „Люляк", на ул. „Бяло море" и на ул. „Гургулят". Кметът допълни, че при строителството на центровете и прилежащите дворни пространства са спазени всички изисквания за изграждане на достъпна архитектурна среда - тактилни настилки, рампи, подемници и асансьори, а където е необходимо, са поставени специални елементи за придвижване на незрящи.

Над 100 работни места за социални работници, психолози, педагози, детегледачи и възпитатели ще бъдат разкрити в новопостроените шест социални звена, информира кметът.

Над 100 работни места разкриват в шестте центъра за деца изведени от специализирани институции
netinfo


Проектът на Община Плевен „Разширяване на мрежата от резидентни социални услуги в общността за деца в риск (изграждане на 6 центъра за настаняване, от семеен тип, за деца изведени от специализирани институции)" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Договорът за финансиране на стойност 4 173 703 лв. беше подписан на 21 август 2012 г., с продължителност на изпълнение 24 месеца.