Благотворително за Бети
Благотворително за Бети / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

2- годишната Бети от Кюстендил, която страда от левкимия, обедини добрите хора в България. Вече няколко месеца тече усилена кампания по събиране на средства за лечение на момиченцето. Необходимата сума е между 500 000 и 1 000 000 долара.
В Дупница Бети намери много приятели, които продължават да й помагат. Един от детските фотографи в Дупница, Росица Павлова, е точно такъв голям приятел на малката Бети. През целия месец юли Роси снима благотворително, а в края на кампанията средствата ще бъдат преведени по сметката на Бети. Причината да се включи в инициативата е същата, която накара, нея и още хиляди хора да пускат sms, да купуват картички, да превеждат пари по банковата сметка, да пишат окуражителни думи на семейството й - съпричастност. „Сумата е непосилна, за едно нормално българско семейство, чувалите с „големите пари" така актуална тема напоследък, никога няма да достигнат до тези, който имат най-силна нужда от тях, затова ние всички трябва да разберем - капката е онова мъничко нещо, притежаващо голямата сила да напълни язовира. Монетата, която ръката дарява вече не е онова мъничко българско левче, а се превръща в горд и силен лъв, готов да защити най-ценното си. Общественото трябва да защитава децата си. По всякакъв начин. Моят начин е това - чрез нещо, което обичам аз подавам ръка на Бети. Толкова е просто" - това сподели за Дарик Роси Павлова.

Благотворително за Бети
netinfo


Останала е приятно изненадана колко отзивчиви са се оказали хората. Когато се обаждали, за да запишат час за фотосесия казвали „Искаме да помогнем", а не просто „Искаме снимки".
Роси е майка на три прекрасни деца. Двете й момичета също прегърнали идеята да помогнат на Бети, но по свои начин. Роси им разказала, че Бети е болна и се нуждае от пари за лечение, и обяснила че всеки, който може трябва да помогне. На другия ден, дъщеря й казала, нещо, което със сигурност я е направило и по-горда майка „Мамо, ние си събираме парички за играчки, но кое е по-важно - играчките или Бети? С кака ще дадем 9 лева". Това е само началото, защото към идеята да помогнат на Бети се присъединили племенниците на Роси, както и приятели на децата, които приели за своя мисия да събират пари за малкото момиченце. Почти всеки ден може да ги видите на пл. Свобода да продават ръчно изработени гривнички. „Щастлива съм, че децата сами проявяват инициативност и са съпричастни към съдбата на една малка душичка - толкова малка, но толкова силна. Бети, благодарим ти, че ни правиш по-добри хора!" сподели за финал Росица Павлова от Дупница.
Тя продължава да прави благотворително фотосесии до края на месеца. Може да се свържете с нея на тел. 0898 63 77 87.
Благотворително фотосесии правят в София - за записване тел. 0877 100 200 - Нина Абрашева, за Стара Загора може да се свържете с Mi Ni- 0898 75 70 37 и 0897 86 55 52, в Бургас Веселина Александрова - 0885 715 748.

Благотворително за Бети
netinfo