Над 1,3 млн. лева вложени в ремонта на Спортното училище в Плевен
Над 1,3 млн. лева вложени в ремонта на Спортното училище в Плевен / sportno.uch-pleven

Над 13 млн лева вложени в ремонта на Спортното училище в Плевен
netinfo

След колко поколения правнук на майор Горталов носи
неговото име и какво дари той на плевенската Панорама

Как отбелязаха в Левски 177-ата годишнина от
рождението на Апостола на свободата

Какво видя министър Мариана Георгиева в ремонтиращото се
с държавни пари Спортно училище

Кой и защо се захвана с почистването на
Скобелевия парк и паметниците в него

Колко са днес членовете и клубовете в "Кайлъшка долина" и какво подготвят
за 115-т годишнината на дружеството

Успяха ли да вземат визи за Цюрих лекоатлетите ни, участвали във
възродения турнир "Самарско знаме"

Над 13 млн лева вложени в ремонта на Спортното училище в Плевен
netinfo

Над 1,3 млн. лева вложени в ремонта на Спортното училище

Министър Георгиева доволна от резултатите. Това, което обещах през септември миналата година, се случи на 100 процента, обяви тя

Ремонтът на Спортното училище „Георги Бенковски" в Плевен е почти пред завършване. Остават само някои финални дейности и сградата ще е готова да посрещне в обновен вид учениците през септември. Това бе констатирано в петък при визитата на спортния министър Мариана Георгиева, която бе в Плевен, за да види докъде са стигнали ремонтните дейности. Извършените строително-монтажни работи са на стойност 1 317 600 лв.

Младежи от АБВ направиха дарение за дома в Тотлебен

Младежи от АБВ направиха дарение на дом „Младен Антонов" в Тотлебен. За инициативата съобщиха от централата на партията в Плевен. В Дома се отглеждат 50 деца - сираци, настанени в заведението от социалните служби, деца с отказ от родителски права. Те получиха дрехи, хранителни продукти - ориз, олио, брашно, спагети, макарони, минерална вода, както и пакети с лакомства за всяко едно дете.

В областта
Повече от 100 семейства с първолаци са подали молби за държавна помощ. Други над 270 нуждаещи се искат средства за отопление. От началото на юли стартира приемът на молба-декларации за отпускане на помощ от държавата за семейства с първокласници и за отопление.

Кампанията при кандидат-гимназистите пред финал - готово е третото класиране

Кампанията при кандидат-гимназистите в Плевенска област е пред финал. От Регионалния инспекторат по образованието обявиха третото класиране. Резултатите от него са качени на сайта http://7klas.mon.bg и в сайта на РИО в раздел "Прием".

Над 13 млн лева вложени в ремонта на Спортното училище в Плевен
netinfo

„Кандидат-пенсионери в паника, масово си купуват трудов стаж", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Хората се притесняват да не би държавата пак да вдигне летвата, пояснява изданието.

Как апетитни имоти се търгуват на безценица заради спорове между съсобственици можете да прочетете на стр. 3. „За наркотиците наказват най-често с глоби" е друго заглавие от там.

На стр. 4 вестникът съобщава, че Румен Петков оглавява Националния предизборен центъра на партия АБВ.

На следващата, посветена на бизнеса, пише за плевенските фирми за скрап, вдигнали се против закона.

„Вземането на стволови клетки при раждането е инвестиция в бъдещето" е
водещото заглавие на стр. 6.

На страницата за култура Артседмица можете да прочетете как идеята за паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия пак се възроди.

„Може да не съм най-добрият човек, но нося най-доброто от баща си", заявява пред „BG Север" Гергана Дилова, дъщеря на големия художник Дило Дилов, свързал името си с Плевен. Наскоро се навършиха 100 г. от рождението му.

На стр. 9 изданието разказва от първо лице покъртителната история на оцелялото в зверската катастрофа край Луковит момче Иван Гюмишев.
Интересна спортна информация ви очаква на стр. 15.

Любопитна случка с над 50-годишна давност можете да прочетете на стр. 16 - за пиян служител, нападал балерини в съблекалнята на театър.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.