Бареков: Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към България без цензура
Бареков: Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към България без цензура / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

След като доскорошният зам.-председател на „България без цензура" Ангел Славчев заяви в официална позиция до медиите, че напуска партията, от ББЦ излязоха със своя позиция по казуса. От партията на Бареков заявяват, че Славчев отдавна не членува нито в органите на ББЦ, нито в нейното ръководство.

„През последните месеци неговото членство е чисто формално, след като той се оттегли от партийния живот и доброволно спря да взима участие в решенията на партията и работата със структурите. Това поведение вече се обяснява с факта, че г-н Славчев направи опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията", съобщават в своята позиция ББЦ.

От тяхното съобщение става ясно, че определят твърденията на Славчев за влияние от страна на Делян Пеевски като нелепи и манипулативни.

„Структурите на партията не са собственост на отделни личности, а на каузата на ББЦ, още повече че г-н Славчев вече има нулева поддръжка сред над 30-те ни хиляди члена в централната организация и близо 20 хиляди в "Евромайки" и МББЦ. Изчерпаното доверие към Славчев се доказва и от липсата на подкрепа за номинацията му за водач на листи за депутати от цялата страна. В разговорите с него винаги му е изяснявано, че "България без цензура" никога няма да бъде част от никакви корпоративни, задкулисни схеми и битки, защото е партия от нов тип, която иска цялостно обновление на политическата система. Нито един член на ББЦ, без изключение, не е вземал позиция в конфликта Пеевски - Василев, както и във всички гнусни атаки, които се изсипаха върху нас. Позицията на нашите членове е, че политическата класа е прогнила и този конфликт се е формирал с активното участие на трите партии ГЕРБ, ДПС и БСП", допълват от партията.

ББЦ няма място в старите схеми на прехода и никога не би изменила на принципите си, посочват още от партията на Бареков.

„Бълнуването за Пеевски е жалък опит на Славчев да изпълни политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС, като нанесе удар по партията, която единствена представя истината и фактите в обществото за престъпленията на българските политици. С действията си г-н Славчев показва двоен морал, защото взима страна в един конфликт, който е явно доказателство за порочността на старите партии и старите икономически субекти", пише още в съобщението на ББЦ до медиите.

От „България без цензура" пожелават здраве на Славчев и допълват: „Когато смениш две политически партии за една година, след като си се провалил и в двете, вече е време да приемеш диагнозата, че си се превърнал в политически труп".

В посочената позиция има и личен въпрос от Николай Бареков: "Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от "Ноу Фрейм Медия България"? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хиляди лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България без цензура"?"