Влак удари кола на жп прелез край Кресна
Влак удари кола на жп прелез край Кресна / снимки: БГНЕС

Влак удари кола на жп прелез край Кресна. Инцидентът стана в 8.20 ч. тази сутрин на неохраняемия жп прелез на пътя, свързващ с. Стара Кресна с gлавен път Е-79, предаде БГНЕС. Прелезът на Стара Кресна на жп линията София-Кулата, е само със светлинна сигнализация, няма бариера.

В лекия автомобил е пътувал 32-годишен мъж, който е с множество наранявания. Той е транспортиран до болницата в Благоевград.

Колата се изкачила в посока Стара Кресна, въпреки включената светлинна и звукова сигнализация на прелеза, шофьорът навлязъл на релсовия път и спрял. Излизайки от ниското и навлизайки в прелеза мъжът на практика няма никаква видимост към идващия от гара Кресна влак. Не е ясно защо автомобилът е спрял на релсите.

Влакът преди прелеза има около 100 м прав участник. Машинистът, виждайки колата пред него надул сирените на влака, но колата не помръднала. След това натиснал спирачките, но влакът ударил намиращата се на прелеза кола. Изхвърлил я на ската вдясно. След това колата отново паднала на линията и се ударила в последния вагон.

Влак удари кола на жп прелез край Кресна
netinfo

Влакът не е дерайлирал. Последният вагон е повреден и композицията не може да продължи да се движи. Той е спрял на 200 м след инцидента непосредствено преди тунела.

Пострадалият шофьор, който е бил сам в автомобила е приет в болницата в Благоевград с множество наранявания. Не са установени фрактури, но има тежки открити наранявания по главата и най-вероятно ще бъде транспортиран за Пирогов. Вече започна оглед на местопроизшествието.

Влак удари кола на жп прелез край Кресна
netinfo