Времето на 18 юли: Валежите спират
Времето на 18 юли: Валежите спират / netinfo

Прогноза за 18 юли, петък

През нощта валежите в повечето райони ще спрат. Облачността в Югозападна България временно ще се разкъса. И през деня въздушната маса ще се задържи неустойчива. Облачността ще е по-често значителна, около и след обяд - купесто-дъждовна, съобщава НИМХ към БАН.

В много райони ще има превалявания с гръмотевици, по-интензивни в следобедните часове и привечер. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно от 24 до 29 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и към края на деня ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно, по високите върхове и мъгливо време. Около и след пладне ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По-интензивни ще са валежите в Рило-Родопския масив. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18 градуса, а на 2000 м - около 12 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Около и след обяд в много райони ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са от 26 до 28 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23-26 градуса.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg