Повече от 600 мюсюлмани се събраха на празнична вечеря в Горна Хубавка
Повече от 600 мюсюлмани се събраха на празнична вечеря в Горна Хубавка / Пресцентър Община Омуртаг

Над 600 жители от община Омуртаг се събраха на празнична вечеря ифтар в село Горна Хубавка. Благотворителната вечеря беше организирана за поредна година по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Инициативата е на побратимената с Омуртаг община Османгази, Бурса /Турция/.

Официални гости на събитието бяха областният управител на Търговище Емел Расимова, кметът на община Омуртаг Неждет Шабан, кметът на община Османгази, Бурса Мустафа Дюндар и неговите заместници, районният мюфтия Енвер Яхов, зам.-кметът на Община Омуртаг Мехмед Мехмедов, както и Ерджан Ахмедов, кмет на село Горна Хубавка.

Неждет Шабан благодари на побратимената община за инициативата да се организират такива вечери по време на месец Рамазан, като допълни, че в община Омуртаг такова мероприятие се провежда вече за четвърта поредна година. Той изрази надежда традицията да продължи и в бъдеще. Г-н Шабан пожела на всички присъстващи да бъдат сплотени, толерантни във взаимоотношенията помежду си и обединени, не само по време на свещения месец, но и през цялата година.

Кметът на Османгази, Бурса Мустафа Дюндар на свой ред благодари за оказаното съдействие от страна на община Омуртаг и за тазгодишната организация на ифтара. Той обясни, че имат традиция да организират благотворителни вечери по време на свещения месец в побратимените с Османгази общини. В края на приветствието си той пожела мир и разбирателство на всички.