И Корнелия Нинова се впуска в битката за лидерския пост в БСП
И Корнелия Нинова се впуска в битката за лидерския пост в БСП / снимка: БГНЕС, архив
И Корнелия Нинова се впуска в битката за лидерския пост в БСП
73775
И Корнелия Нинова се впуска в битката за лидерския пост в БСП
  • И Корнелия Нинова се впуска в битката за лидерския пост в БСП

Корнелия Нинова е четвъртият кандидат за поста на председател на БСП. Тя обяви, че ако бъде избрана, ще обърне напълно конструкцията на социалистическата партия и ще работи за идейна, финансова и кадрова децентрализация на партията. А също така ще търси дългосрочно решение на 4 основни теми - демография, здравеопазване, образование и земеделие.

Нинова е втората жена, която влиза в битката за лидерското място, след като Мая Манолова обяви своята концепция от 6 точки на страницата си във фейсбук. За същия пост се бори и настоящият енергиен министър Драгомир Стойнев, който е считан за фаворит.

Вчера в ефира на Дарик председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че ако получи достатъчно номинации за лидерското място в БСП, също ще се кандидатира. Нинова каза, че изпитва дълбоко уважение към останалите кандидати и според нея като екип те биха били непреодолима сила: „Уважавам всички колеги, които засега са се определили като кандидати за председател на БСП. По абсолютно вътрешно убеждение смятам, че хората са познават колко струват в две ситуации - когато работиш с тях и когато има криза. С всички кандидати, които засега са заявили, че ще се кандидатират, аз съм работила и то в кризисни ситуации. Знам, че тези хора струват много".

Корнелия Нинова коментира, че е готова да поеме отговорност за пътя, по който ще поведе БСП и обеща:"Аз, Корнелия Нинова, ако бъда избрана за председател на социалистическата партия, ще направя БСП първа политическа сила, независимо кой е нейният опонент".