Тел Авив бе подложен на обстрел от Газа след закана на Хамас
Тел Авив бе подложен на обстрел от Газа след закана на Хамас / снимка: БГНЕС

Тел Авив бе подложен на обстрел от ивицата Газа след закана, отправена от палестинското ислямистко движение Хамас, което контролира анклава. Три ракети бяха прехванати от израелската система за противоракетна отбрана "Железен купол" и една падна в ненаселен район, съобщи израелската армия в комюнике, цитирано от Франс прес.

По-рано военното крило на Хамас "Бригади Изедин ал Касам" обяви, че ще подложи Тел Авив на ракетен обстрел, предаде ДПА.

Най-малко 30 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари в ивицата Газа днес, предаде Франс прес, като се позова на службата за спешна помощ в крайбрежния анклав.

С това общият брой на загиналите в палестинската територия от началото на израелската военновъздушна операция във вторник достигна 135. Най-малко 940 жители на ивицата Газа са били ранени.

Най-смъртоносното нападение днес е било извършено в квартал Шейх Радуан, в западната част на град Газа, където шестима палестинци намерили смъртта си, посочи говорител на службите за спешна помощ. Те били убити на улицата пред домовете си.

При днешните въздушни удари били поразени банка, две джамии и жилищата на лидери на палестинското ислямистко движение Хамас. Три ракети, изстреляни от ивицата Газа днес, паднаха на другата палестинска територия, окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан, предаде Франс прес, като се позова на израелската армия.

Една ракета паднала в района на град Хеброн, на 30 километра от Ерусалим, и две - край Витлеем, в непосредствена близост до свещения град.

Детонациите били чути в Ерусалим, където сирените биха тревога.

Ракетите не са причинили жертви, въпреки че има материални щети, съобщиха източници от палестинските сили за сигурност. Най-малко две ракети бяха изстреляни по-рано тази седмица от Газа към Ерусалим, който се намира на 80 километра от анклава.

Източник: БТА