Петьо Цеков: Има партии, които са много близо до определението организирана престъпна група
Петьо Цеков: Има партии, които са много близо до определението организирана престъпна група / снимка: DarikNews.bg, Йовка Йовчева
Петьо Цеков: Има партии, които са много близо до определението "организирана престъпна група"
73758
Петьо Цеков: Има партии, които са много близо до определението "организирана престъпна група"
  • Петьо Цеков: Има партии, които са много близо до определението "организирана престъпна група"

Наблюдаваме тотален разпад на държавността - имаме партии, които са много близо до определението „организирана престъпна група". Това каза журналистът и зам.-главен редактор на вестник „Сега" Петьо Цеков. В предаването на Дарик „Реактивно" той коментира, че когато скандалите ни заливат отвсякъде, е по-добре човек да не влиза в детайлите на всеки от тях, а да направи опит да се отдръпне две крачки назад, да анализира и да опита да извади поука от случващото се.

„Очевидно има някакъв разпад на държавността, тотален е. Имаме правителство, което е обезсърчено да работи, тъй като си отива; парламент, който не може да се събере или се събира от време на време; прокуратура и съдебна система, която винаги ще гледаме с едно на ум към нея, защото много често е давала доказателства, че действа политически ориентирано; имаме партии, които са много близо до определението за организирана престъпна група, това са партии, които колкото повече години минаваха напред, толкова повече взимаха решенията си така, както ги взима организираната престъпна група, т.е. задкулисно, тайно", коментира Цеков.

Спомням си големите протести на Орлов мост, спомням си и други протести, сподели той.

„Винаги е имало едно активно малцинство. То е активно, но е малцинство, което се е опитвало да защитава някакви граждански позиции. Българинът, като такъв, българинът като цяло, пасивното мнозинство стои вкъщи и гледа телевизия, псува под юргана, гледа разговора на Бойко Борисов със синдикати и работодатели", допълни журналистът.

По думите му много дълго може да се коментира какво си отива, но е по-интересно какво идва:

„Ако този тон на разговор с работодатели, синдикати, се запази през следващите години, нищо добро не виждам. Балканска политика в най-капалъ чарши вариант. Това е тон на български политик, който осъзнава, че идва на власт", каза още той.

Петьо Цеков коментира и новините около КТБ след обявените от БНБ резултати от проверката на одиторите в банката:

„Има няколко неща в изявлението на БНБ, които мен лично ме смущават. По-лошото е, че в този личностен конфликт участва държавата - както отделни партии, така и БНБ, така и прокуратурата. И когато някоя страна от този конфликт сипе новина от рода на „този у откраднал 200 млн.", винаги съм с едно на ум, защото това е позицията на едната страна. Но това, че изчезнаха кредитните досиета за 3,5 млрд. е много по-голяма новина, отколкото, че някой е взел 200 млн. с разписка", каза още Цеков.