Продължават протестите на работници в „Автомагистрали-Черно море”
Продължават протестите на работници в „Автомагистрали-Черно море” / снимка: DarikNews.bg, архив, Шумен

Продължават протестите на работници в „Автомагистрали-Черно море”. В петък от 12.00 до 13.00 ч. те ще са край пътния възел „Белокопитово”, който фирмата строи по трасето на новия участък на магистрала „Хемус” край Шумен, съобщи на БТА синдикалният лидер на КНСБ в дружеството Господин Янков. Не е предвидено да се блокира движението в участъка, където се пресичат пътищата от Шумен за Силистра и от Варна - за София и Русе, отбеляза Янков.

По думите му протестните действия се организират, защото работещите във фирмата за пореден път са останали излъгани, че на вчерашното заседанието на Министерския съвет ще бъде взето решение за отпускане на средства, с които да се плати на „Автомагистрали-Черно море” за извършени строителни дейности по участъка на автомагистралата край Шумен, какъвто ангажимент е бил поет от Министерството на регионалното развитие.

Областният управител на Шумен Венцислав Венков съобщи, че вчера е получил уверение от министър Десислава Терзиева, че след 21 юли, тя ще направи всичко възможно да бъде поставено за разглеждане в Министерския съвет финансирането на „Автомагистрали-Черно море” за извършените от фирмата строителни дейности. Венков уточни, че процедурата по отпускане на средства за пътното дружество трябва да се съгласува и с Министерството на финансите.

Господин Янков съобщи, че в агенцията „Пътна инфраструктура” са внесени три сертификата за извършени строителни дейности по участъка на автомагистралата край Шумен - за около 7-8 млн. лв., и че имал споразумение с изпълнителния директор на „Автомагистрали-Черно море”, че ако постъпят пари в касата на дружеството, ще бъдат изплатени дължимите заплати на работниците във фирмата.