Областният управител на Разград  поздрави самодейките от Бисерци
Областният управител на Разград поздрави самодейките от Бисерци / Областна администрация - Разград

Областният управител на Разград Стоян Ненчев се срещна със самодейките от състава за изворен фолклор в Бисерци и лично ги поздрави за включването в раздел „Традиционни обреди и празници на „Хъдрелез - алиански карнавални игри от Бисерци" в Националната система „Живи човешки съкровища - България". Това съобщиха от областната администрация.

На срещата са присъствали зам.-областният управител Иван Борисов и старши експертът в РЕКИЦ „Читалища" Даниела Петрова.

В знак на уважение Ненчев изразил своите лични впечатления от голямата награда, като пожелал на всички здраве, успехи и да продължават да са носители на традициите и духа на фолклора ни.

Областният управител на Разград  поздрави самодейките от Бисерци
netinfo

Гостите са поднесли цветя за дамите и колоритна графика за състава, изобразяваща свято място - Демир баба теке, дело на Таня Стоянова.

От своя страна Даниела Петрова от Център «Читалища» е поднесла и още една добра новина, свързана с допълваща субсидия за ремонт, която ще получи местното читалище, се посочва още в прессъобщението.

След срещата областният управител и придружаващите го, заедно със Стоян Великов, са поднесли цветя на паметната плоча в селото, а секретарят на местното читалище Алиш Арифов е получил от председателя на ветераните във войните в област Разград грамота за Почетен член на съюза, с принос в изграждането на паметната плоча.