Борисов: Институцията парламент вече девалвира
Борисов: Институцията парламент вече девалвира / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Институцията парламент вече девалвира
73577
Борисов: Институцията парламент вече девалвира
  • Борисов: Институцията парламент вече девалвира

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала докато премиерът Пламен Орешарски не си подаде оставката. Това съобщиха в кулоарите на парламента депутатите от опозицията. И днес заседанието на парламента пропадна заради липса на кворум.

„Не няма да ни подмамят. Тези опорни точки и тези лъжи повече няма да ги търпя. И да ни приписват ту кум едните, ту към другите. „Атака” влезе, направи им закона за Сметната палата, този безумен закон за МВР и сега се изниза по търлъци. БСП мислят, че ние ще им правим кворума и дезертират от парламента. Излъгаха е точната дума, защото на консултациите при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ, които се правят, те гласували въздържали се на комисия. Т.е. и тук се правят на интересни. Гласувахме и казахме, че никой няма да говори нищо за партиите. Те всеки ден ни атакуват. Институцията парламент вече девалвира”, коментира в кулоарите Борисов.

„Те се държат като деца, тичат напред-назад. Било нормално следващият министър да работи с този главен секретар, ама не било нормално сегашния да работи с бившия. Говорят на бялото черно, вярват си и нито един ангажимент не са изпълнили. Ние всеки ден ли ще се явяваме на преговори, да даваме възможност на извънпарламентарните партии да казват, че правим някаква завера с БСП и ДПС. Виждате заглавията на вестниците. Те се „целиваха”, както казваше баба, на Орлов мост една година, сега накрая за една седмица ние да им отнесем всичките пасиви. Да си отиват и толкоз. Няма да им бъдем параван на безобразията. Утре, наглостта им е такава, ще кажат, че те последния месец си работиха ГЕРБ и ДПС”, обясни още лидерът на ГЕРБ.