Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново
Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново / DarikNews.bg, Дарик Велико Търново, Нова тв

За втора поредна година кастингите за X Factor стартираха от Велико Търново. Стотици кандидати за слава дойдоха още в 9,00 часа сутринта в Гранд хотел „Янтра", където през целия ден екипът на музикалното шоу ще прослушва мераклиите. За да открият кастинг маратона в старата столица пристигнаха продуцентът Магърдич Халваджиян, екранният тандем Алекс Раева и Мария Игнатова, главният редактор на шоуто Влади Априлов и музикалният продуцент Дони.

Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново
netinfo
Целият екип, който прави кастингите се състои от десетина професионалисти - музикални педагози и хора от шоубизнеса, поясни Маги Халваджиян. По думите му Велико Търново има сериозни традиции в историята на X Factor България - от тук са звезди като Михаела Филева, откритие на първия сезон на шоуто, от Велико Търново е и Мария Илиева, която в продължение на два сезона влиза в ролята на съдия и ментор на талантите. От Горна Оряховица пък е момчето, което впечатли самите Hurts - Богомил.

След двата успешни сезона на X Factor кандидатите знаят много добре какво се търси и идват сериозно подготвени, каза още продуцентът. По думите му това шоу помага много на талантите да се развиват и да правят успешна кариера на артисти и след приключване на формата. Просто един глас обаче не е достатъчен, сцената и публиката искат харизма, смята Халваджиян. Според него в България няма друг музикален формат, който да е извадил имена през последните години освен X Factor. Сред откритията на шоуто са Рафи, Ангел и Моисей, Михаела Филева и Жана Бергендорф.

X Factor е единственото шоу, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети, и вокални групи. Няма горна възрастова граница за кандидатите. Те подготвят две песни, без ограничения за стила, може и артистична импровизация между различни стилове.

Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново
netinfo
Първа на кастинга във Велико Търново бе прослушана 21-годишната Десислава Златева от Горна Оряховица. Тя се занимава с музика от 5-годишна, а подготовката си талантливото момиче получава в школата на музикалния педагог Аделина Колева. В момента Деси е студентка по икономика във Варна, но смята да продължи да развива певческите си възможности. Пред журито младата изпълнителка представи кавъра на Александра Бърг "Алелуя" и песента, с която спечели миналото издание на шоуто Жана Бергендорф.

Още един претендент за слава от Горна Оряховица се появи на прослушването тази сутрин. Ангел Янакиев беше донесъл и своята китара, с която представи песента на Орлин Горанов "Да започнем отначало". Музиката ми е много сериозно хоби, сподели Ангел, който по професия е аниматор. Решил да се яви на кастинга, тъй като му се сторило интересно изживяване. Освен това искам да чуя професионална преценка за себе си, допълни младежът.

Най-малката кандидатка за X Factor във Велико Търново е момичето, което спечели сърцата на зрителите и на журито в шоуто за талантливи пеещи деца по Нова - „Големите надежди". Кристиана Асенова е само на 14 години и въпреки крехката си възраст продължава амбициозно да преследва мечтата си за голямата сцена.

Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново
netinfo
„Реших да се явя на X Factor, защото за мен, той е предизвикателство, което ми дава стимул да се развивам и да ставам все по-добра в това, което правя. Имам още много, какво да науча", сподели Голямата надежда на България, Кристиана.

Най-възрастната кандидатка пък бе 64-годишната Валентина Тошева от Свищов. Жената беше подготвила парчета от репертоара на фолк звездите Азис и Емануела, както и народни песни. Аз доста се различавам от останалите кандидати, призна бившата учителка по български език. Тя разказа, че се занимава с музика и поезия, а като ученичка се е явявала на различни музикални конкурси. В момента е безработна.

Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново
netinfo
Кастингът за X Factor продължава през целия ден, докато има кандидати, казаха от екипа на шоуто.На 3 юли прослушванията продължават в хотел Рига в Русе. Следват два дни на кастинг в морската ни столица Варна - на 5 и 6 юли във Фестивалния и конгресен център, и два дни в Бургас - на 8 и 9 юли в хотел Аква. Екипът на X Factor ще продължи да търси най-големите таланти и на 11 и 12 юли в Пловдив, в Дом на културата „Борис Христов", а последен домакин на кастинг маратона, но за най-дълъг период - от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.

Продуцентът Маги Халваджиян съобщи, че новият сезон ще тръгне в ефира на Нова от септември, но все още не е определена датата. Форматът ще стартира с нови декори за кастингите и лайфовете. Стараем се всеки сезон да предлагаме нови и различни неща на зрителите, подчерта Халваджиян.

Стотици кандидати на кастинга на X Factor във Велико Търново
netinfo